Hou van je lijf

hou van je lijf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leren om contact te maken met je lichaam, om haar te helen en in de verbinding helder te weten wat goed is voor jou en je lijf. Eigenlijk is het een heel simpele manier om gezond van lichaam en geest te blijven. En toch blijkt het vaak zo moeilijk om tot dit contact te komen. Om werkelijk te communiceren met wat er speelt in je lichaam.

Het idee van contact te maken kan weerstand oproepen, angst en lichamelijke pijn. Dat zijn allemaal gedachten over wat je niet wilt voelen.Hiermee denk je jezelf te beschermen. Ooit werkte dat voor je, maar vaak werkt dit beschermingsmechanisme na een tijdje niet meer zo goed. De situatie is veranderd, maar jij beschermt jezelf op de automatische piloot nog steeds op dezelfde wijze. Dit levert spanning op in je lijf. Simpelweg, omdat er iets niet in balans wordt gebracht. Spanning wordt niet opgelost, maar vastgezet.

“En dan is er ontspanning, verbinding en dankbaarheid”

Het mooie is, dat op het moment dat je besluit om dit contact met jouw lijf aan te gaan, dat je voelt dat het goed is en dat je stukje bij beetje je gedachten kunt ontspannen en feilloos de communicatie aan kunt gaan met je lichaam.
En dan is er ontspanning, verbinding en dankbaarheid.
Wat een prachtig lichaam heb je toch!

Liefs,
Marjan Born

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *