Kinderwens

Je hebt een kinderwens. Als het een tijdje duurt om zwanger te worden merk je dat het verlangen naar een kind  je steeds meer in haar greep houdt.
Er is een moment dat je erachter komt dat je hele leven draait om je kinderwens en dat er geen ruimte meer is voor de fijne dingen in je leven. Als klap op de vuurpijl wordt je ook niet zwanger.

Frustratie, boosheid, lichamelijke spanning, malende gedachten, verdriet, hoop en wanhoop wisselen elkaar af en bepalen hoe jij je voelt. Wellicht richt je je energie op je partner, je omgeving, een sport of je collega’s om de pijn van je gemis niet te hoeven voelen… om niet onder ogen te hoeven zien hoe rot jij je voelt.
Het is een gevoel waarvan je denkt dat niemand het echt zal kunnen begrijpen.

 

De vraag die jij jezelf kunt stellen is:
Heb ik een kinderwens of ben ik (ondertussen) mijn kinderwens?

 

Een kinderwens is iets waar je op een bepaald moment in je leven aan toe bent om je aandacht op te richten. Als dat gebeurt dan is het als een plantje dat je steeds weer water geeft en groeit. Hoe meer aandacht je het geeft hoe groter het wordt.

Op het moment dat je besluit met behandelingen in het ziekenhuis te starten wordt de focus groter.
Hoe verder je gaat en hoe langer het duurt, hoe meer je je leven inricht op je verlangen zwanger te worden. Met als gevolg dat je jezelf blootstelt aan hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen. Deze emotionele achtbaan kun je best lang volhouden. Gaandeweg merk je echter dat het je sloopt en je zowel geestelijk, lichamelijk als sociaal vastloopt.

Ook wanneer je kiest voor een natuurlijke weg om zwanger te worden, door je vruchtbare dagen bij te houden en te temperaturen, wordt de focus op je kinderwens groter. Je bent er dagelijks intensief mee bezig.

 

Het is wijs om zo nu en dan eens goed stil te staan
hoe het nu eigenlijk met je gaat en hoe je verde
r wilt

 

Het verlangen en het gemis dat je ervaart, kan als gevolg hebben dat onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden weer actueel voor je worden. Je kunt de behoefte krijgen om schoon schip te maken en zo ruimte te maken voor nieuw leven.

Lichamelijke en geestelijke spanning hebben onmiskenbaar invloed op hoe je lichaam functioneert. Stress, onverwerkte gebeurtenissen, beperkende overtuigingen, trauma of een ongezonde levenswijze kunnen een zwangerschap in de weg staan.

In de workshopserie Kinderwens, de workshop Bewust Ontspannen en de individuele sessies werken we aan het loslaten van lichamelijke- en geestelijke spanning en beperkende overtuigingen.
Je leert het verlangen naar een kind in een nieuw perspectief te zien. Waardoor je je weer kunt ontspannen en genieten van je leven.

 

 

Jouw kinderwens
De situatie rondom een kinderwens is voor ieder een heel persoonlijk verhaal. De impact die je kinderwens heeft op het dagelijks leven wordt vaak door jezelf en door je omgeving onderschat en genegeerd. Gaandeweg kom je er achter hoe je kinderwens verweven is geraakt met wat je doet, hoe je denkt en wat je voelt.

Er zijn verschillende redenen waarom een zwangerschap uitblijft. Voor de medische informatie verwijs ik je graag naar www.kinderwens.nl, je huisarts of een fertiliteitspolikliniek. Wanneer er een lichamelijke oorzaak is gevonden voor het uitblijven van een zwangerschap is medische ondersteuning vaak de enige mogelijkheid om tot een zwangerschap te komen.

Wanneer er geen aanwijsbare oorzaak is voor het uitblijven van een zwangerschap, sta je even met lege handen. Wat te doen? Er zijn diverse mogelijkheden in de reguliere- en alternatieve zorg die je kunnen ondersteunen bij het verbeteren van je vruchtbaarheid. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik ondersteun je graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden die bij je passen.


Ontspannen en ontvankelijk

Ben je verstrikt geraakt in je verwachtingen, gedachten en emoties? Sluit je je lichaam af door spanning en een stroom aan woorden en gedachten? Dat komt doordat je verlangen naar een kindje zo groot is, dat het je niet meer los laat.

Bij Reborn leer je hoe je die spanning opbouwt en wat je er aan kunt doen om te ontspannen. Je leert valkuilen en belemmeringen te herkennen en bewuste keuzes te maken in wat goed voor je is. Dat brengt rust in je leven. Zodat je je vanuit ontvankelijkheid en ontspanning kunt richten op je kinderwens.

 

Reborn is er voor iedereen met een actieve kinderwens

 

Je bent welkom met jouw verhaal;
Om het wel duizend keer te vertellen, als je dat wilt…
Als ondersteuning bij de behandelingen die je ondergaat…
Bij een nieuwe kinderwens…
Na een miskraam…
Als je op een natuurlijke manier zwanger wilt worden…
Om te leren de spanning in je hoofd en lijf los te laten…
Om oud zeer te verwerken…
Om te kijken naar je leefwijze en aanpassingen te maken…
Om energetisch in balans te komen…
Wanneer je een besluit wilt nemen…
Om te onderzoeken wat jij nodig hebt en dat te gaan doen…
Als je twijfelt of je kinderen wilt…

 

Bij Reborn kun je terecht voor individuele therapie/coaching, workshops en lotgenotencontact.

Heb je vragen of wil je meer informatie? >>