Wie & Praktijk

marjan bornMijn naam is Marjan Born. Ik ben therapeut, coach en trainer:
psychosociaal, lichaamsgericht, systemisch en energetisch.

In de praktijk verweven deze specialismen zich mooi tot één krachtige eigen werkvorm. Uitnodigend, uitdagend, soms provocerend en altijd praktisch en toepasbaar.

Kijken, voelen en luisteren
Zoals dat zo gaat, heeft het leven mij gevormd tot wie ik nu ben. Als kind was ik al aan het kijken, luisteren en voelen wat andere mensen bij mij teweegbrengen, wat ik zelf ervaar en hoe ik kan spelen en werken met bijvoorbeeld taal, beweging, adem, creativiteit, emoties, gevoel en intuïtie. In die tijd had ik niet zo door dat ik bezig was met het analyseren van alles en iedereen. Tegenwoordig gebeurt het vaak dat iemand zegt dat ik alles lijk te doorzien. Dat is niet zo. Wat ik wel doe is alle informatie die ik tot mij heb genomen combineren en daar mee werken. Helder en doelgericht.

De weg
Het leven zoals het zich aandient boeit mij enorm. De diepe dalen, de hoge pieken, de kabbelende beekjes die er tussen door stromen en een windvlaag die ineens het onzichtbare zichtbaar maakt.
Er zijn gebeurtenissen geweest waarbij ik compleet omver werd geblazen. Een ernstige ziekte als kind, spanning in het gezin van herkomst, het verlies van dierbaren, een burn-out, een langdurige kinderwens en een stressvolle zwangerschap hebben mij laten zien en ervaren hoe het kan zijn om in een diep dal te zitten. Of in een sneltrein die maar niet wil stoppen. Van deze ervaringen heb ik stap voor stap geleerd dat ik zelf de enige ben die de situatie kan veranderen. Ook al lijkt het soms onmogelijk.

Een van mijn favoriete uitspraken is:
‘De schat ligt daar waar je staat, je hoeft het alleen maar te ontdekken’

Dit ‘ontdekken van de schat’ gaat vaak in stapjes. Grote, kleine en zo af en toe een enorme sprong.
Ik begeleid je graag bij het vinden van jouw schat, je innerlijke hulpbron. Iedereen heeft dat tot zijn beschikking. Jij dus ook!


De praktijk
Met zowel therapie, coaching, healing, als in workshops, breng ik het geleerde en doorleefde in praktijk. Daarbij ben ik een wegwijzer, een baken, iemand die je een zetje in de juiste richting geeft en afremt als dat nodig is. Ik laat jou je eigen weg ontdekken. Door het zelf te doen en het eigen proces werkelijk aan te gaan integreer je het geleerde optimaal in je leven. Daar gaat het om.

Soms gaat een nieuwe ontwikkeling razend snel en soms ook tergend traag. Geen vraag is hetzelfde.
Dat snelle, dat willen we allemaal wel. De trage versie kun je vergelijken met slowcooking. Je hebt er geduld, aandacht en doorzettingsvermogen voor nodig. Het eindresultaat is krachtig, smaakvol en vervullend.

Vrouwenkracht
Het begeleiden van vrouwen is mijn passie. In de afgelopen jaren heb ik steeds meer ontdekt over hoe het is om vrouw te zijn in deze tijd en hoe lastig het kan zijn om in je kracht te staan als vrouw. Om je eigen weg te gaan, ondanks alle meningen om je heen. Steun te geven en te ontvangen bij andere vrouwen. Samen te werken en ervaringen te delen. Te vertrouwen op je lichaam en je intuïtie. En bovenal, dat je er mag zijn, precies zoals je bent.

Ik werk met heel veel plezier en toewijding met vrouwen met uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld: kinderwens, zwangerschap, balans in werk en vrije tijd, burn-out, ontspanning, verlies, gezond leven en in je kracht staan.

Achtergrond
Ik heb een driejarige opleiding Professionele Communicatie (therapeutisch coachen en begeleiden) afgerond, een vervolgopleiding Professionele Begeleiding (meesterschap in coaching en therapie) van zes maanden, en een Trainersopleiding (vakmanschap, leiderschap en de inzet van jezelf als instrument in de ontmoeting) van zes maanden bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Vervolgens heb ik twee jaar van de opleiding Energy Coach (chakra psychologie, energiewerk, lichtwerk, reading en healing) bij Heremitage in Amersfoort afgerond.
Ook ben ik internationaal erkend NLP practitioner.
Daarnaast heb ik verscheidene workshops Lichaamswerk, Yoga en Ademwerk gevolgd en houd ik mijn kennis actueel door geregeld nieuwe workshops te volgen.

Methodieken
In de begeleiding maak ik gebruik van Energetisch en Emotioneel Lichaamswerk, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Systemisch Werk, Yoga, Healing en reading, Visualisatie, Meditatie en Voice Dialogue.

Met de begeleiding vanuit mijn praktijk bied ik complementaire zorg. Aanvullend aan de reguliere zorg.
Bij ziekte is het verstandig een arts te consulteren. Wanneer het wenselijk is, ga ik graag in overleg met de behandelend arts voor afstemming betreffende een behandelplan.

Ethiek
Reborn is aangesloten bij de Ethische code van Phoenix Opleidingen en hanteert de beroepscode en ethiek van deze commissie.

Vergoeding
Vanaf 2014 is er geen vergoeding voor therapie door een verzekering mogelijk.
De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat steeds meer mensen niet aanvullend verzekerd zijn en de begeleiding zelf betalen. Ik werk efficiënt en effectief en houd de kosten zo laag mogelijk.

Werkgevers kunnen in het kader van verzuimpreventie de coaching betalen.
Ondernemers krijgen altijd een factuur en kunnen de kosten voor coaching opvoeren als bedrijfskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *